Prosty przepis: pudding chia z musem z roszponki i mango

Popularne nasiona chia doskonale komponują się nie tylko ze słodkimi dodatkami. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!

pudding chiapudding chia www.fitandeasy.pl www.fitandeasy.pl

Składniki na 2 porcje:

- 3 łyżki nasion Chia

- 250 ml mleka roślinnego

- 2 łyżki płatków migdałów

- 1 banan

- 1 kubek roszponki

- 1/2 mango

- 2 łyżki ziaren granatu

- 1 łyżka miodu

dailyburn.com

Sposób przygotowania:

Mleko podgrzać w rondelku. Gorącym mlekiem zalać nasiona Chia, całość energicznie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia, kilka razy zamieszać w tym czasie. W naczyniu do blendowania zmiksować banana z roszponką na jednolitą masę. Mango obrać, pokroić na mniejsze części i zblendować na jednolitą masę. Małą patelnię rozgrzać, wrzucić płatki migdałów i uprażyć je do zarumienienia. Do wystudzonej mieszanki z mleka i nasion Chia dodać miód i jedną łyżkę uprażonych migdałów, całość wymieszać, przełożyć do naczyń, w których będziemy podawać deser. Jako kolejną warstwę dodać miks z banana i roszponki, na niej ułożyć puree z mango. Górę deseru udekorować pozostałymi płatkami migdałów i ziarnami granatu. Podawać od razu lub przełożyć do lodówki do wychłodzenia.

Smacznego!

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ

Więcej o:
Copyright © Agora SA