Dieta Shred: potrawka z fasoli, ryżu i kurczaka

Potrawka z fasoli, ryżu i kurczaka dr Iana K. Smitha to niskokaloryczna i pożywna propozycja na lunch czy kolację. Możesz dodać do niej warzywa, ale zapomnij o zagęszczaniu jej śmietaną i mąką!

Dieta Shred - twórca, menu na pierwszy dzień, konkurs!

Potrawka z fasoli, ryżu i kurczaka

Czas przygotowania: 60 minut

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 200-300 kalorii na porcję

Składniki :

120 g pieczonej piersi z kurczaka bez skóry

2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu

1/2 szklanki gotowanej czarnej lub czerowonej fasoli (może być z puszki)

1/2 szklanki pokrojonej cebuli

2 łyżeczki ketchupu

łyżeczka musztardy Dijon

łyżeczka sosu Worcestershire

1/2 łyżeczki cukru trzcionowego

Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Wymieszaj wszystkie składniki, włóż je do naczynia żaroodpornego. Piecz bez przykrycie ok. 60 minut.

Dietetyczne przepisy na śniadania, obiady, kolacje i przekąski

Książka "Shred: Rewolucyjny program odchudzania" jest do kupienia na  Kulturalnysklep.pl

Więcej o:
Copyright © Agora SA