Dieta grejpfrutowa

Opracowany przez lekarzy i dietetyków ze Szpitala Uniwersyteckiego w Oslo  program żywieniowy  wykorzystujący dobroczynne i ułatwiające chudnięcie  właściwości grejpfrutów.

Do tych ogromnych walorów wyżej wspomnianych owoców  należą między innymi : niskokaloryczność przy jednoczesnym  hamowaniu na długi czas uczucia głodu, bogactwo witaminy C, bioflawonoidów i   błonnika.  Założeniem tej metody jest dostarczanie organizmowi od nawet 800kcal na dobę czego efektem jest utrata 4 - kg w ciągu 7 - 12 dni ( tak długo powinna trwać ta dieta). Niektórzy entuzjaści uważają, że pewnych pokarmów (warzywa, mięsa), można jeść na tej diecie do woli i chudnąc, o ile spożywa się odpowiednie ilości grejpfrutów.

Menu:

Śniadanie: 2 jajka, 2 plastry szynki, czarna kawa lub zielona herbata, pół grejpfruta.

Lunch: sałatka piersi z kurczaka z warzywami i otrębami skropionymi oliwą. Pól grejpfruta.

Kolacja: warzywa gotowane na parze, filet rybny lub porcja mięsa. Pół grejpfruta.

Więcej o:
Copyright © Agora SA