Pieczywo chrupkie WASA. Produkt bogaty w błonnik, który reguluje trawienie

O tym, że błonnik pomaga w zachowaniu szczupłej sylwetki, wie każdy. Dlatego największy producent pieczywa chrupkiego w Polsce, postanowił odświeżyć jeden ze swoich produktów i tym samym wprowadził na rynek nowość, pieczywo WASA z błonnikiem.

Jak wybrać dobry chleb?

Chrupkie pieczywo Wasa , znane do tej pory pod nazwą 3 zboża, zmieniło nie tylko nazwana pieczywo z błonnikiem, ale również ulepszona została jego receptura. W wyniku dodania większej ilości otrębów pszennych, płatków owsianych i kiełków pszenicy, znacznie wzrosła zawartość błonnika w produkcie. Na 100 g pieczywa przypada go teraz aż 29 g!

Główną zaletą błonnika jest korzystny wpływ na trawienie - usprawnia on pracę jelit oraz poprawia perystaltykę. Zawarte w błonniku związki nie ulegają rozkładowi w naszym organizmie, natomiast wiążą i usuwają zbędne lub szkodliwe substancje, w tym część niepotrzebnych tłuszczy. Pod wpływem wypitych płynów błonnik pęcznieje - stanowi "wypełniacz", który w przewodzie pokarmowym daje poczucie sytości i pełni rolę regulatora trawienia. Dieta bogata w błonnik zmniejsza również ryzyko wystąpienia choroby niedokrwiennej serca, cukrzycy typu 2, kamicy żółciowej, zaparć, niektórych nowotworów przewodu pokarmowego a nawet próchnicy zębów.

Pieczywo chrupkie Wasa z błonnikiem to idealny produkt przeznaczony dla osób, pragnących odżywiać się zdrowo i jednocześnie dbających o linię, które chcą cieszyć się pełnowartościowym i smacznym posiłkiem bez obaw o obwód talii. Kromka takiego pieczywa doskonale sprawdzi się o każdej porze dnia i z dowolnymi dodatkami.

Jak pozbyć się oponki?

Zobacz wideo

Partner - materiał

zobacz wybrane produkty

Więcej o:
Copyright © Agora SA